Sokáig nem tudtam igazán finom ízű és állagú pürét készíteni és ahogy körbe kérdeztem az ismerettségi körben ez nem egyedülálló probléma. Azt hinnénk a legegyszerűbb dolog a világon, csak krumpli kell hozzá és kész. Pedig ezt is meg kell ám tanulni.

Az összetételben nagyjából hasonló receptek vannak az interneten, de azért azt is megosztom, hátha segít. Az igazi titok viszont a keverésben rejlik. Mindjárt mutatom! 🙂

Hozzávalók:

1 kg burgonya
5 dkg vaj

őrölt fehér bors
pici őrölt szerecsendió
tej 1-2 dl (figyelni, hogy mennyit vesz fel)
2 kanál tejföl

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben feltesszük főzni. Miután teljesen megfőtt leöntjük a főzőlé nagy részét, olyan 2 dl maradhat rajta. Ízlés szerint fűszerezzük és a tejet adagoljuk miközben a robotgép legalacsonyabb fokozatán kikeverjük.

Krumpli
Krumpli felkockázva
Robotgéppel kikeverve
Krémes püré
Az eredmény krémes és isteni finom krumplipüré. Amit a gyerekek csak úgy habzsolnak. 🙂

Jó étvágyat hozzá!