Megnéztük a kiszemelt házat. Itt már az első kérdésünk az volt, hogy terhelve van-e az ingatlan. Teljesen meglepődtünk, mikor azt mondták, hogy nincs. A tulajdoni lapot is lekértük saját költségünkre, hogy tényleg biztosak lehessünk a dolgunkban. Nagyon örültünk, hogy emiatt nem kell aggódnunk. Na persze volt helyette más. Ez a ház, bár nagy volt, régen építették és 3 éve nem is laktak benne. Sajnos ez minden területen megtette a magáét. Ezt bizony teljesen fel kell újítani. Kicsivel olcsóbb volt mint amit korábban meg szerettünk volna venni, így itt is gondolkodni kezdtünk.

A hely maga elvarázsolt, szép nagy kertje van és jó minőségű a földje. (Nekem ezek a legfontosabbak. 🙂 )

Nem tudom így utólag, hogy pontosan miért döntöttünk mellette, azért mert már nagyon untuk a keresést és ez sok szempontból jónak tűnt, vagy azért mert tényleg annyira megszerettük. Lehet, hogy mindkettő. De végülis úgy döntöttünk, hogy nekifutunk. Hitelbírálat és minden ami ezzel járt hosszúra sikeredett. Augusztusban keztük el a folyamatot és október utolsó felében értünk a végére. Mostmár a mienk. <3

Házikó
Kicsit vadregényes a növényzet, de ezen tudunk segíteni. 🙂

 

 

Hátsó raktár
Egy szép kis fészer is akad, ha nagyon barkácsolni akad kedvünk. Még szerencse, hogy szeretünk barkácsolni.

 

A növényzet
Almafából és szőlőből több is akad, ezen el kell gondolkodnom, hogy mi legyen. Sajnálom kivágni őket, de egy kis fiatalító metszést biztos kapnak.

 

Hátsó teraszunk
Alig várom, hogy újra meleg legyen, akkor a kertet és a teraszt is zöldbe borítom. Csak győzzem kivárni.

 

Napról napra jobban szeretjük. Innentől pedig áttérek a felújításokra. Sok-sok képet csinálok a munkálatokról. Látni fogjátok mi és hogyan alakul át és hogyan lesz belőle igazi otthon. A mostani állapota elég lehangoló belülről. Néhány kép, hogy milyen is. Később részletesen bemutatok minden helyiséget.

20160728_180141

 

20160730_183207

 

20160728_180137

 

Az elképzelésünkhöz rengeteg bontás kapcsolódik, újra kell húznunk az áramot, le kell cserélni a tetőt, fel kell újítani a fűtést. Meg kell erősíteni egy helyen az alapot. A padlózat is felújításért kiállt. De még sok dolgot sorolhatnék és fogok is, mindent szépen sorban. A tervem az, hogy a felújításhoz árakat is írok majd. Meglátjuk mennyire fér bele az időnkbe, hogy ezeket is részletezzük.

Szakmailag egyelőre informálódunk és próbáljuk elérni, hogy egyik mesterember se vegyen minket hülyére. (Nem egyszerű) Ha bárkinek akad jó tanácsa, vagy valamit meglát és építő jellegű ötlete van, azt szívesen fogadjuk.