Kicsi Kert

Kukacos cseresznye? Remélem idén nem!

Két éve, hogy megvettük az otthonunkat, amelynek egy szépnek cseppet sem mondható kert is része. A kert egyetlen szépsége leginkább a gyümölcsfák sokasága, bár nem mind volt már alkalmas a sokévi elhanyagoltság után arra, hogy megtartsuk, de még így is nagyon sok termő fa maradt, a sárgabarack, alma és körte mellett egy gyönyörű nagy cseresznye fa is.
Leginkább Ő az, aki miatt az egészbe beleszerettünk azt hiszem. 🙂

Az egyetlen gond azon kívül, hogy az ápolásában szinte semmi tapasztalatunk nincs, az az, hogy minden évben borzalmasan kukacos a gyümölcs. Nem vagyunk nagyon finnyásak, de azért mégsem túl bizalomgerjesztő látvány mikor kikandikál a szép édes gyümölcsből egy fehér cseresznyelégy lárva.

Szóval idén felvesszük a kesztyűt, sok hasznos cikk elolvasása és még több hasznos tanács meghallgatása után úgy látszik a megoldás (vagy legalábbis a kukacok gyérítésének titka) a ragacsos sárga lapokban rejlik, amiket megfelelő időben (mikor még zöld a cseresznye) és megfelelő helyre (a fa napfényes oldalára) kell kihelyezni.

Végre ma nem esett az eső, sőt verőfényes napsütésben tündökölnek a szép zöld gyümölcsök így ki is tettünk két lapot, borzasztóan kíváncsiak vagyunk rá, hogy segíteni fog-e megakadályozni a szaporodásukat.

Mindenesetre most az egyetlen, amit tehetünk az az, hogy nagyon bízunk benne.

Ha valakinek van esetleg bevált személyes tapasztalata a cseresznyelégy támadása ellen, az mindenképpen ossza meg velünk!

Elindult Facebook oldalunk és keressetek bátran az Instagramon is. 🙂 Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.