A bolognai spagettit szinte mindenki szereti, én most makaróni tésztával készítettem, mert teljesen más karaktert ad az egész ételnek és jól esik a változatosság. Jó étvágyat hozzá!

IMG_1283

 

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma (felkockázva)

3 db répa (lereszelve)

1 kávéskanál só

4 evőkanál olaj

4 gerezd fokhagyma

70 ml víz

feketebors (őrölt)

1 púpozott teáskanál oregánó

1 púpozott teáskanál bazsalikom

500 g sertéshús

200 g sűrített paradicsom

Feltét: sajt vagy friss bazsalikom

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát és a répát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, ehhez hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a lereszelt répát. Elég a nagyobbra reszelni, mert úgyis szétfőzzük. Miután ezeket megpároltuk hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. (Ha szükséges adhatunk hozzá vizet már ezen a ponton is.) Hozzáöntjük a fűszereket, a paradicsompürét és a sót, majd felöntjük egy kevés vízzel és készre főzzük. (kb. 30 perc) Amíg fő, megfőzzük a makaróni tésztát is.

IMG_1260

Screenshot 2016-01-13 20.40.41

Screenshot 2016-01-13 20.43.07

IMG_1288