Anya dolgozik

Az időbeosztás

Talán a leginkább érdekes téma az időbeosztás, ha otthoni munkáról beszélünk. Erről napokig lehetne beszélni, hogy miképpen a legjobb és melyek azok az apró trükkök, amelyekkel ezt is megkönnyítjük saját magunknak.

óra

Szépen sorban át is fogjuk venni ezeket,  de mint mindent ezt is szépen fel kell osztani és emészthetővé kell tenni.
De térjünk is rá arra ahogy én csinálom, itt jegyezném meg, hogy a jó pap is holtig tanul, ha bármikor olyat olvastok amiben nálatok van egy bevált trükk, lehet az bármilyen aprónak tűnő, bátran osszátok meg velem, akár privátban is. Imádok fejlődni és tanulni, lehet, hogy pont egy ilyen ötlet teszi majd sokak életét harmonikusabbá.

Szóval nálam egy nap 4:30-kor indul, hogy miért ezt választottam? – a válasz egyszerű ez jutott eszembe, valahol olvastam korábban, hogy az igazán sikeres emberek, mind a koránkelésre, a sportra és a megfelelő gondolkodásra esküsznek, később hozok majd életrajzokat is, hogy ez jobban kikristályosodjon mit is takar ez.

Fontos tudni, hogy mindenki saját magának kell, hogy meghatározza melyik az az időszak amikor a leghatékonyabban tud fókuszálni a munkájára, pontosan azért, mert ekkor rövidebb idő alatt tud sokkal többet elérni. Ez lehet, hogy Neked 10 órakor van, lehet hogy  délben ebéd után, uzsonna időben vagy éppen este. Ettől függetlenül, bármelyik típus is vagy, javaslom, hogy próbáld ki a felkelésnek ezen időpontját egy olyan napon amikor nem mész sehova, lentebb kifejtem miért is.

napfelkelte

Nálam az agyam reggel a leghatékonyabb, félreértés ne essék, nekem is nehéz felkelni.. de még milyen nehéz, a 3 hónapos babám 10-kor feküdt le, utána még neteztem is kicsit kikapcsolódásképpen. Szóval tartalmas napok után a 4:30-as ébredés kihívás számomra is.
Én hoztam egy olyan döntést, hogy később is itthonról akarok dolgozni, amikor már nem babázom és ennek a biztos alapjait igenis most kell lefektetni, ez adja a kitartásomat.

A nap további része már egyébként egész kellemes, ha kikeltem az ágyból, akkor először is arcot mosok, felteszem az arckrémem. Itt jegyezném meg, hogy általában reggel lestrapáltnak érzem magam, most okkal keltem korán és képzeljétek az arcom kisimult volt. 🙂 Ez olyan jó volt, ezt muszáj volt megosztanom. 🙂
Majd egy gyors 2 perces tusolás, amit hideg vízzel zártam, állítólag jót tesz a bőrnek… hát remélem tényleg így van.

tusolás

Ezután természetesen szép lábujjhegyen kiosonok a konyhába, hogy éltető meleg kávémat elkészítsem, ezen a ponton már kifejezetten lelkes vagyok és azt sem felejtem el felírni, hogy kávét kell vennem. 🙂
Emellett van olyan kis palackom ami 7 decis, ez a motivációs “bögrém” mely a folyadék bevitelem hivatott segíteni, mivel rendszeresen elfelejtettem korábban. (állítólag még sokan vannak így ezzel, hasznos tippem, hogy válassz egy olyan palackot, ami igazán tetszik, sokat segít, mert valahogy mindig észre fogod venni jártodban keltedben)

víz

Itt jön a legjobb rész a kávémmal, itókámmal és a laptoppal bekuckózok a kis íróasztalom mögé, még egy gyors smink (nálam csak tusvonal), hogy igazán nőnek érezzem magam.

kávé

Kezdődhet a munka! 🙂

Gondolhatod, hogy ezek nem tűnnek nagy dolgoknak és hol is van ebben a “varázslat”?
Próbáld csak ki amiket leírtam, elsőre nem tűnik nagy cuccnak, de mikor azt érzed már reggel 5-kor, hogy kipihentebb vagy mint korábban mondjuk 9-kor, hidd el, el fogsz gondolkodni. 🙂
Az, hogy az ablakon kitekintve láthatod a napfelkeltét, ahogy a hétköznapi megszokott táj szépen kivilágosodik, az pedig a hab a tortán, csodálatos élmény, de fontos, hogy közben ne siess, hanem élvezd.

jóreggelt csodásnapot

 

Pictures: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.