Idén Augusztus 20. vasárnapra fog esni és jobbnál jobb programok várják majd országszerte az érdeklődőket. Néhányat kiemelek és mindenkinek azt javaslom, hogy keresse fel saját önkormányzatának honlapját, hogy a közvetlen közelében milyen megemlékezést és/vagy ünnepséget terveznek tartani.

Nekem az abszolút kedvenc (némi önzéssel, hisz debreceni születésű vagyok 🙂 ) az a Debreceni Virágkarnevál. A felvonulás reggel 7-től indul és a debreceniviragkarneval.hu oldala az alábbi útvonaltervet tette közzé az eseményről. Este a szokásos tűzijáték teszi igazán különlegessé a napot és itt még nincs vége, mert másnap, azaz 21-én kiállítják a virágkocsikat a Kossuth-téren, hogy mindenki közelről is megcsodálhassa azokat.

karnevali felvonulas utvonalaPersze azt is meg kell említeni, hogy a legnagyobb esemény Budapesten várható, mivel erre minden évben tízezrével kíváncsiak az emberek, érdemes megfontolni, hogy a kocsit otthon, vagy ha messzebbről érkezik valaki, akkor a város peremén hagyjuk és a tömegközlekedéssel vágjunk neki a belvárosnak.
Higgyetek nekem, sok-sok ősz hajszál után írom ezeket. 🙂

Az augusztus20.kormany.hu oldalon az alábbi hivatalos program olvasható:
augusztus 20 program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi gyerkőccel mindenképpen valami kisebb programot fogunk felkeresni, ezekről is folyamatosan olvashattok majd itt.
Illetve hamarosan érkezünk egy olyan cikkel, amit ezentúl minden ünnepség kapcsán összeállítunk majd. Ez pedig az ünnep története és, hogy mit is ünneplünk pontosan.

Mindenkinek csodás napot kívánok!

Forrás: webmd.com
Forrás: webmd.com

 

Értesülj minden posztunkról időben, ehhez lájkold Facebook oldalunkat is! Köszönjük!