Röviden néhány cikkben megpróbálom összefoglalni honnan is indult az “álomotthon” projektünk és hol tart most. Nem mindennapi a történetünk. De talán senkié sem az…

 

2015-ig az ország közepén éltük mindennapjainkat albérletben, 5 évet voltunk így össze-vissza, amikor is felmerült, hogy itt az ideje saját fészket építeni vagy venni. Egy gyerkőccel a karunkban sok hezitálás és mérlegelés után délre indultunk és Tatán leltük meg a helyünk. Férjem családja itt él, ez fontos szempont volt és átmenetileg hozzájuk költöztünk.

img_0913

Neki is leselkedtünk a keresésnek és jó egy hónapig csak azt néztük melyik utcák vagy területek azok amik szóba jöhetnek. Azt tudni kell, hogy a korábbi bányásztevékenységek megszűnése végett a források melyek híressé tették e várost, szépen sorban elkezdtek visszajönni. Emiatt igyekeztünk olyan terülteket keresni, ahol nincs feljegyzés forrásról.

Ez a küldetés nem lehetetlen, de kutatómunkát azért igényelt rendesen, aki házat vesz feltétlenül kezdje a kiválasztott hely történelmével. Egyrészről sokat megtud a helyről is és az ilyen kis apróságok is kiderülnek mielőtt milliókat költene élete egyik legnagyobb vállalkozásába.

 

Na de a lényeg, nagyon sok házat megnéztünk. Szépen sorban estek kifele, volt ahol picike volt a kert, volt ahol szinteltolások voltak ész nélkül, akadt olyan is ami beázott már évek óta. Talán a legemlékezetesebb az volt amelyiknél a padlásra úgy lehetett felmenni, hogy a fürdőkádba kellett volna létrát állítani. Kimerültünk. Gyönyörű város és normális használt ház pedig sehol. Aztán találtunk egy tökéletes házat, már-már hihetetlen volt. Alig 12 éve épült minőségi anyagokból, hatalmas kertje volt közel 2000 nm2. Csupán ez a két dolog is ritkaság számba megy errefelé, na de hogy még az ára is jó legyen.. Alig hittük.

img_0229

Felhívtuk és megnéztük.

A folytatást itt találod!