Nos, megláttuk megszerettük. Jó állapot és nagy kert.Na jó kicsit rossz helyen volt. De ennyi, azt mondtuk belefér. Árban elfogadható 19 millió volt ami azért tatai viszonylatban egy 10 éves házért jó ár. Miután körbe néztünk, láttuk mik a hibái, elkezdtünk számolgatni, hogy mennyit kellene rákölteni.

Tudni kell, hogy a szinteltolás, egy sosem üzemelő kandalló és hiányos fűtésrendszer jellemezte. Sok volt az udvaron a szemét (purhab szigetelés) és kerítés nem volt rajta. Bőven kellet volna rákölteni. De az igazi meglepetés akkor jött amikor az ajánlatot megtettük. Kiderült, hogy a tulajdoni viszonyokkal gond van. Aki megmutatta és benne élt az bizony már nem tulajdonos, már árverésre bocsátott volt az ingatlan. Ez nem volt jó hír, mert az árverésen megnyert ingatlanra nem adnak hitelt a bankok.

alomhaz2
Nagyon szép gerendái voltak, elképzeltük, hogy ha ezt beüvegezzük akkor gyönyörű télikertünk lehet belőle.
alomhaz 1
Fekete járólap és a rózsaszín fal cseréjével ez a helyiség a kedvencem lett volna a kertben lévő rózsákkal, amikre szép kilátásunk volt.
alomhaz
A fürdő szép tégas volt, imádtam a méretét. Gyönyörű nőies fürdőt képzeltem ide, ahol a kislányomat taníthattam volna sminkelni.

Másfél hónapig húzodott a cirkusz. Felőrölt teljesen minket, hogy megtaláljuk a kiskapukat, amelyekkel megvehetjük ezt a remek házat. Aztán mikor már minden sínen volt. Na akkor az eladó eltűnt. Nem vette fel a telefont, majd eladta valami ismerősének. Szomorú voltam. Akinek volt már része házvásárlásban az tudja, hogy ez egy idegörlő feladat és amikor az ember tele van reményekkel, akkor pont nem azt várja, hogy egyszercsak eltűnik minden amire vágyott. Hiába tudtuk mi is és ott volt a fejünkben, hogy még nem a mienk, mégis beleéltük magunkat.

De a ház nem minket választott. Ekkora már nagyon elegünk volt a válogatásból. A legváratlanabb pillanatban találtunk egy házat amit még 1950-ben kezdtek el építeni, majd 1980-ban mellépítettek. Így egy szép, cirka 130 nm2-es ház lett belőle.

Elbúcsúztunk a rózsaszín házként emlegetett álmunktól és belevetettük magunkat a kiszemelt ház felmérésébe.

A történetünk itt folytatódik!